Om

Ensemble Barocca dyrker - som ensemblets navn hentyder til - repertoiret fra barokken, dvs. fra ca. 1600-1750, en periode hvor nogle af den klassiske musiks største komponister virkede, en tid hvor der blev komponeret herlig musik med masser af saft og kraft.

Ensemblet blev etableret i 2014 i forbindelse med studier i tidlig musik på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ensemblets medlemmer har en bred kammermusikalsk erfaring og ynder med særlig passion barokmusikken spillet på originalinstrumenter. Ensemblet er dermed en del af den musikbevægelse, der søger den autentiske opførelsespraksis i forhold til bl.a. stemning, spilletempi, buestrøg og frasering. Ensemble Barocca spiller koncerter med et begejstret nærvær både internt og i formidlingen til publikum.

Ensemblet og dets medlemmer er en væsentlig drivkraft bag Odense Barokfestival. Se link dertil.Ensemble Barocca består af :

Christine Nonbo Andersen, sopran

Tinne Albrectsen, barokviolin

Maria Rosenkilde Qvist, barokcello

Ruben Munk, cembalo

Christine Nonbo Andersen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2014.I sin konservatorietid opdagede hun hurtigt, at hendes hjerte bankede særligt for den tidlige musik. I dag bevæger hun sig med stor autencitet mellem flere forskellige stilarter.

Som solist optræder Christine i mange forskellige sammenhænge, både i kendte oratorier, kantater og desuden ved en række populærkoncerter med DR symfoniorkestret, hvor hun bl.a. har sunget kendte temaer fra film, tv-serier og sågar computerspil.

Christine medvirker på talrige cd-produktioner. Blandt andet medvirkede hun i 2015 som sopransolist på indspilningen af Philip Fabers Brorsons Requiem, hvor også sangere fra DR Pigekoret, organist Jacob Lorentzen og Holmes Kantori medvirker. I juni 2019 indspillede Christine Bo Holtens sangcyklus "Tusmørkets viser" med Odense symfoniorkester, og i juli 2019 indsang hun rollen som Eurydice i Monteverdis Orfeo med Göteborg Baroque.

Christine har siden 2016 været medlem af DR Vokalensemblet, og hun synger ligeledes i vokalgruppen Musica Ficta og i barokensemblet, Ensemble Barocca.
Tinne Albrectsen studerede moderne violin på Det kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM) og tog diplomeksamen hos Professor Milan Vitek. Har bevæget sig mellem mange genrer, fra den klassiske til den rytmiske/improvisatoriske. Siden da studier på barokviolin på tidlig musik - linjen på DKDM hos Arek Golinski og Peter Spissky.

Maria Rosenkilde Qvist har studeret moderne cello ved solocellist og professor Niels Ullner på Det Fynske Musikkonservatorium, Odense, hvorfra hun tog diplomeksamen i 2007. Ved siden af har hun studeret barokcello hos Tom Pitt fra Concerto Copenhagen. I 2009 optaget hos samme på DKDMs tidlig musik - linjen på barokcello. Fra 2012 studier hos Susie Napper, Canada, og hos barokviolinist, Peter Spissky, i Kbh. Maria har deltaget i Amsterdam Early Music Summer School. Hun er medstifter af barokensemblet Ensemble Barocca og siden 2015 medlem af Den Fynske Fløjtekvartet. Hun giver koncerter i forskellige sammenhænge både i Danmark og i udlandet på både barokcello og moderne cello og underviser i cello på Slagelse Musikskole siden sommeren 2007. Kandidateksamen i barokcello fra DKDM, 2016. Videre studier i barokcello ved Mime Brinkmann, Stockholm. Maria var med til at grundlægge Odense Barokfestival i 2016. Siden da kunstnerisk leder af festivallen og fast medlem af Odense Barokfestivalorkester og Odense Barokensemble.

Ruben Munk (f. 1980) er solistuddannet organist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2005. Efter studieophold i Paris, fortsatte han cembalostudier hos Lars Ulrik Mortensen og Christine Schornsheim (D), i konservatoriets afdeling for tidlig musik. Han debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2011. Han har en omfattende koncertvirksomhed både som orgelsolist og ensembleleder. Som dirigent har han, med Christian IV’s Vokalensemble stået i spidsen for mange opførelser af større kirkemusikalske værker. Modtager af Robert Roussels Mindelagt og Léonie Sonnings Legat 2011. Organist i Helligaandskirken på Strøget siden marts 2021.